Адміністративні послуги

Взяття на облік для виплати компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування постраждалим особам.

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Взяття на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням (путівками) осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

Взяття на облік осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, для подальшої виплати компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування порядку черговості в межах коштів, передбачених на зазначену мету в державному та місцевих бюджетах на поточний рік.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
06.03.2024 11:01
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Центр надання адміністративних послуг, Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районної у м. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчі органи сільської, селищної, міської ради

Умови та випадки надання послуги

Підставою для взяття на облік для виплати компенсації є наявність медичних показань для забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.Заяви разом з необхідними документами також приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або районної військової адміністрації та посадовими особами центру надання адміністративних послуг, які формують електронну справу та передають документи протягом трьох робочих днів з дати їх надходження до органу соціального захисту населення.Після формування електронної справи заяви разом з необхідними документами у паперовій формі передаються до органу соціального захисту населення не рідше ніж раз на два тижні.У разі подання особами неповного пакету документів, орган соціального захисту населення протягом десяти робочих днів після їх отримання надсилає таким особам у письмовій формі інформацію про відмову у забезпеченні путівкою, пільговим санаторно-курортним лікуванням або призначенні компенсації з обґрунтуванням причин такої відмови. У разі усунення недоліків такі особи можуть повторно подати документи.

Підстави для відмови у наданні послуги

Подання неповного пакету документів, Заява подана особою, яка не має права на взяття на облік для забезпечення санаторно-курортним лікуванням

Категорія суб'єкта звернення
Фізична особа
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Закон України „Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей” стаття 8, Постанова КМУ від 22.02.2006 №187 „Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення (крім м. Києва) рад” пункт 3, Наказ ЦОВВ від 22.01.2018 №73 „Про затвердження форм документів щодо забезпечення структурними підрозділами з питань соціального захисту населення санаторно-курортним лікуванням осіб пільгових категорій”

Життєва подія

Інше (інша життєва подія)

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Взяття на облік для подальшого забезпечення санаторно-курортною путівкою у порядку черговості в межах коштів, передбачених на зазначену мету в державному та місцевих бюджетах на поточний рік., Відмова у взятті на облік (за наявності підстав) для подальшого забезпечення санаторно-курортною путівкою.

Документи, необхідні для отримання послуги

Заява за формою, затвердженою наказом Міністерства соціальної політики України від 22.01.2018 № 73 „Про затвердження форм документів щодо забезпечення структурними підрозділами з питань соціального захисту населення санаторно-курортним лікуванням осіб пільгових категорій”, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 13.02.2018 за № 163/31615. | Для внутрішньо переміщених осіб з числа осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України – довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. | Довідка медико-соціальної експертної комісії про групу та причину інвалідності. | Документ про сплату повної вартості послуг санаторно-курортного лікування, отриманих протягом не менше ніж 18 календарних днів, що засвідчує проходження постраждалою особою санаторно-курортного лікування. | Копія документа, що встановлює факт позбавлення постраждалої особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України відповідно до статті 4 Закону України “Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей”. | Копія паспорта громадянина України/тимчасового посвідчення громадянина України/посвідки на постійне проживання/посвідки на тимчасове проживання/посвідчення біженця. У разі пред’явлення особою з інвалідністю, ветераном війни, особою, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною, або жертвою нацистських переслідувань паспорта громадянина України у формі електронного відображення інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, оформленому засобами Єдиного державного демографічного реєстру, разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом), а також інформації про місце проживання (за наявності) копія такого документа не подається. | Копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті). | Медична довідка закладу охорони здоров’я за формою № 070/о, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 14.02.2012 № 110 „Про затвердження форм первинної облікової документації та Інструкцій щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкуванняˮ, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 28.04.2012 за № 661/20974.

Спосіб подання заяви та документів

Законний представник: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом), Заявник: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом)

Спосіб отримання результатів надання послуги

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто, Законний представник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Строки надання

Звичайне надання: 10 днів (робочі)

Вартості надання

Звичайне надання: Безоплатне надання

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Підтримайте
Збройні сили України! 🇺🇦