Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Дотація за утримання кіз та овець

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Дотація за утримання кіз та овець

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

Дотація за утримання кіз та овець надається на безповоротній основі суб’єктам господарювання, які є власниками кіз та овець, за кожну наявну станом на 1 січня поточного року ідентифіковану та зареєстровану в установленому порядку кізочку, козематку, ярку, вівцематку. Надається за умов державного фінансування.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
02.08.2023 09:49
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Обласні державні адміністрації

Умови та випадки надання послуги

Дотація за утримання кіз та овець надається на безповоротній основі суб’єктам господарювання, які є власниками кіз та овець, за кожну наявну станом на 1 січня поточного року ідентифіковану та зареєстровану в установленому порядку кізочку, козематку, ярку, вівцематку в розмірі 1000 гривень за одну голову.
Для отримання дотації за утримання кіз та овець суб’єкти господарювання, які є власниками кіз та овець, подають до структурних підрозділів до 1 липня поточного року зазначені документи у Порядку.Вчасно поданими вважаються заявка та документи, які надійшли до структурного підрозділу та зареєстровані в системі документообігу.
Документи, подані не в повному обсязі, повертаються структурним підрозділом суб’єктам господарювання протягом п’яти робочих днів.
Заявки, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються.
Дотація за утримання кіз та овець суб’єктам господарювання, які є юридичними особами та власниками кіз та овець, нараховується на ту кількість поголів’я, що зазначена у формі № 24 (річна) та підтверджена Адміністратором Єдиного державного реєстру тварин.
Дотація за утримання кіз та овець суб’єктам господарювання, які є фізичними особами – підприємцями, зокрема сімейними фермерськими господарствами, та власниками кіз та овець, нараховується на ту кількість поголів’я, що зазначена в Єдиному державному реєстрі тварин станом на 1 січня поточного року.
Структурні підрозділи до 1 серпня складають відомість суб’єктів господарювання, які є власниками кіз та овець і мають право на отримання дотації за поголів’я кізочок, козематок, ярок, вівцематок, за формою, встановленою Мінагрополітики, та подають її протягом десяти робочих днів до Мінагрополітики.
Мінагрополітики протягом десяти робочих днів узагальнює дані із зазначених відомостей на отримання дотації за кіз та овець та на їх підставі затверджує розподіл бюджетних коштів між структурними підрозділами пропорційно нарахованим сумам дотації за утримання кіз та овець в межах обсягу відкритих бюджетних асигнувань, інформує їх про прийняте рішення та спрямовує бюджетні кошти.
На підставі рішення Мінагрополітики про розподіл бюджетних коштів структурні підрозділи здійснюють через банки розподіл бюджетних коштів між суб’єктами господарювання, які є власниками кіз та овець і яким нарахована дотація за утримання кіз та овець, пропорційно нарахованим сумам та подають його органам Казначейства разом із платіжними дорученнями та/або переліком суб’єктів господарювання, які є власниками кіз та овець і яким нарахована дотація за утримання кіз та овець, що містять інформацію, необхідну для перерахування коштів на рахунки, відкриті в банках.
У разі зменшення поголів’я кіз та овець на 1 січня наступного року порівняно з поголів’ям, на яке було отримано дотацію за утримання кіз та овець, бюджетні кошти, отримані суб’єктами господарювання, які є власниками кіз та овець, повертаються до державного бюджету в повному обсязі.

Підстави для відмови у наданні послуги

Заявки, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються., Документи подані не в повному обсязі

Категорія суб'єкта звернення
Юридична особа, Фізична особа-підприємець
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Кодекс від 08.07.2010 №№ 2456-VI Бюджетний кодекс України частина 7 ст. 20, Постанова КМУ від 08.02.2017 №77 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільгосптоваровиробників” п. 3, Постанова КМУ від 07.02.2018 №107 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції” п. 12

Життєва подія

Діяльність у сфері сільського господарства

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Отримання дотація за утримання кіз та овець

Документи, необхідні для отримання послуги

Заявка для отримання дотації за утримання кіз та овець https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0822-21#n75 | Довідка про відкриття поточного рахунка, видану банком | Копії реєстраційних свідоцтв овець/кіз, виданих у встановленому порядку, а у разі утримання 10 і більше голів – виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин | Копія звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами (форма № 24 (річна) станом на 1 січня (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами)

Спосіб подання заяви та документів

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом)

Спосіб отримання результатів надання послуги

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Строки надання

Звичайне надання: 60 днів (календарні)

Вартості надання

Звичайне надання: ; Для юридичних осіб та ФОП: Безоплатне надання

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі