Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Дотація за приріст корів

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Дотація за приріст корів

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

Дотація за приріст корів надається на безповоротній основі суб’єктам господарювання, які є юридичними особами і власниками корів, за кожну наявну прирощену корову власного відтворення. Послуга надається за умов державного фінансування.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
02.08.2023 11:56
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Обласні державні адміністрації

Умови та випадки надання послуги

Дотація за приріст корів надається на безповоротній основі суб’єктам господарювання, які є юридичними особами і власниками корів, за кожну наявну прирощену корову власного відтворення, на яку збільшено основне стадо станом на 1 липня поточного року порівняно з наявним поголів’ям корів станом на 1 січня поточного року, в розмірі 30000 гривень за одну голову.
Для отримання дотації за приріст корів суб’єкти господарювання, які є юридичними особами і власниками корів, подають до структурних підрозділів до 1 вересня поточного року зазначені вище документи.Вчасно поданими вважаються заявка та документи, які надійшли до структурного підрозділу та зареєстровані в системі документообігу.Дотація за приріст корів суб’єктам господарювання, які є юридичними особами та власниками корів, нараховується на різницю між кількістю наявних станом на 1 липня поточного року корів та кількістю корів, що утримувалася станом на 1 січня, факт народження яких у господарстві власника підтверджено витягом з Єдиного державного реєстру тварин, за умови, якщо загальну кількість основного стада не буде зменшено.
Структурні підрозділи до 1 жовтня складають відомість суб’єктів господарювання, які є юридичними особами та власниками корів і мають право на отримання дотації за приріст корів, за формою, встановленою Мінагрополітики, та подають її протягом десяти робочих днів до Мінагрополітики.
Мінагрополітики протягом десяти робочих днів узагальнює дані із зазначених відомостей на отримання дотації за приріст корів та на їх підставі затверджує розподіл бюджетних коштів між структурними підрозділами пропорційно нарахованим сумам дотації за приріст корів у межах обсягу відкритих бюджетних асигнувань, інформує їх про прийняте рішення та спрямовує бюджетні кошти.
Суб’єкти господарювання, які є фермерськими господарствами, мають право на вибір отримати дотацію за приріст корів або спеціальну бюджетну дотацію за утримання корів усіх напрямів продуктивності за рахунок коштів бюджетної програми 2801580 “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” за напрямом “Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств”. Суб’єктам господарювання, які є фермерськими господарствами та які подадуть заявку для отримання спеціальної бюджетної дотації за утримання корів усіх напрямів продуктивності відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 106 (Офіційний вісник України, 2018 р., № 22, ст. 728), дотація за приріст корів не надається.
Суб’єкти господарювання подають щороку до 15 січня протягом двох років після одержання бюджетних коштів структурним підрозділам інформацію про наявне поголів’я корів станом на 1 січня поточного року, зокрема прирощеного поголів’я корів власного відтворення, на яке було отримано дотацію за приріст корів.
У разі зменшення прирощеного поголів’я корів власного відтворення, на яке було отримано дотацію за приріст корів, станом на 1 січня двох наступних років одержані бюджетні кошти повертаються суб’єктом господарювання, який є юридичною особою та власником корів, до державного бюджету в повному обсязі в установленому законодавством порядку.
У разі вибуття із стада станом на 1 січня двох наступних років окремих прирощених корів, на які було отримано дотацію за приріст корів, з причин, обумовлених набутими карантинними інфекційними хворобами або набутими з вини власника незаразними хворобами, бюджетні кошти, що були виплачені як дотація за приріст корів, повертаються суб’єктом господарювання, який є юридичною особою та власником корів, до державного бюджету.

Підстави для відмови у наданні послуги

Невідповідність поданих документів вимогам законодавчих та інших нормативно-правових актів., Заявки, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розглядаються, Документи подані не в повному обсязі

Категорія суб'єкта звернення
Юридична особа
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Кодекс від 02.08.2023 №№ 2456-VI Бюджетний кодекс України частина 7 ст. 20, Постанова КМУ від 08.02.2017 №77 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільгосптоваровиробників” п. 3, Постанова КМУ від 07.02.2018 №107 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції” п. 13

Життєва подія

Діяльність у сфері сільського господарства

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Отримання дотації за приріст корів

Документи, необхідні для отримання послуги

Заявка для отримання дотації за приріст корів | Довідка про відкриття поточного рахунка, видана банком | Копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами (форма № 24 (річна) станом на 1 січня | Виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин про загальну кількість наявних ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку корів, зокрема корів, що народжені у господарстві суб’єкта господарювання, який є юридичною особою і власником корів, станом на 1 січня та 1 липня поточного року. | Копія звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг (місячна) за січень – червень поточного року

Спосіб подання заяви та документів

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом)

Спосіб отримання результатів надання послуги

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Строки надання

Звичайне надання: 60 днів (календарні)

Вартості надання

Звичайне надання: ; Для юридичних осіб та ФОП: Безоплатне надання

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі