Адміністративні послуги

Декларування гуманітарної допомоги

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Подання декларації на ввезення гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

На період воєнного стану в Україні запроваджується спрощений порядок пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон. Товари, пропуск яких здійснюється як гуманітарна допомога, перетинають митний кордон України за декларативним принципом без прийняття відповідного рішення спеціально уповноважених державних органів з питань гуманітарної допомоги.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
28.03.2022 06:13
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Державна митна служба України

Умови та випадки надання послуги

На період дії воєнного стану пропуск через митний кордон України гуманітарної допомоги від донорів у значенні Закону України “Про гуманітарну допомогу” здійснюється за місцем перетину митного кордону України шляхом подання декларації, заповненої особою, що перевозить відповідний товар, за формою згідно з додатком без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності.
Товари, пропуск яких здійснюється відповідно до абзацу першого пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2022 р. № 174, визнаються гуманітарною допомогою за декларативним принципом без прийняття відповідного рішення спеціально уповноважених державних органів з питань гуманітарної допомоги, у тому числі спеціальні засоби індивідуального захисту:каски (підшоломи, амортизатори) ;бронежилети для потреб правоохоронних органів, Збройних Сил та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, інших суб’єктів, що здійснюють боротьбу з тероризмом відповідно до закону;тканини (матеріали) для виготовлення бронежилетів;нитки для виготовлення бронежилетів.Запроваджується спрощений порядок пропуску через митний кордон України та визнання товарів гуманітарною допомогою для окремих категорій товарів військового призначення: пластини для бронежилетів;переносні радіостанції нецивільного призначення;безпілотні літальні апарати (квадрокоптери) нецивільного призначення;біноклі, монокуляри та інші оптичні труби, магніфери (збільшувачі) нецивільного призначення;коліматорні приціли, оптичні приціли нецивільного призначення;тепловізори, прилади нічного бачення.Зазначені товари визнаються гуманітарною допомогою за умови подання митному органу гарантійного листа кінцевого отримувача, за формою, наведеною в додатку 3.Декларація на ввезення гуманітарної допомоги може бути подана митниці як в паперовій, так і в електронній формі.Подати декларацію на ввезення гуманітарної допомоги можливо двома шляхами:- іноземним громадянам та громадянам України, які не користуються електронними сервісами електронний підпис, BankID, MobileID.З будь-якої країни світу можна заповнити заздалегідь митну Е-декларацію для гуманітарного вантажу. Всі анкети відразу потрапляють до бази даних Державної митної служби України та дублюються декларанту на електронну пошту. Після отримання декларації, її потрібно видрукувати та підписати. Роздруковану та підписану декларацію необхідно передати представнику митниці під час проходження українського кордону. У такий спосіб подати декларацію можна через сервіс за посиланням: https://bit.ly/3sYusip- громадянам України, які користуються електронними сервісами електронний підпис, BankID, MobileID.Оформлення митної Е-декларації гуманітарного вантажу можна також зробити через Особистий кабінет на Єдиному державному інформаційному вебпорталі “Єдине вікно для міжнародної торгівлі”- https://cabinet.customs.gov.ua.

Підстави для відмови у наданні послуги

Законом не встановлені

Категорія суб'єкта звернення
Фізична особа, Юридична особа, Фізична особа-підприємець
Адреса доступу до послуги у електронному вигляді
Посилання
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Закон України “Про гуманітарну допомогу” ст. 1, Постанова Державна митна служба України від 26.03.2022 №367 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2022 р. № 174”, Постанова Державна митна служба України від 01.03.2022 №174 “Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану”

Життєва подія

Митне регулювання зовнішньоекономічної діяльності

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Подання декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою

Документи, необхідні для отримання послуги

Декларація про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою

Спосіб подання заяви та документів

Заявник: ; ; Online: https://bit.ly/3sYusip, Заявник: ; ; Online: https://cabinet.customs.gov.ua/

Спосіб отримання результатів надання послуги

Заявник: ; ; Online: https://cabinet.customs.gov.ua/, Заявник: ; Електронною поштою

Строки надання

Звичайне надання: 1 день (календарні)

Вартості надання

Звичайне надання: Безоплатне надання

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Підтримайте
Збройні сили України! 🇺🇦