Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Компенсація витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

Власникам житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб запроваджено гарантовану державну підтримку в розмірі 14,77 грн. за один людино – день розміщення, для компенсації понесених витрат за кожну розміщену особу.
Загальна сума компенсації визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день.
Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 333 (зі змінами).

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
18.03.2022 08:03
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, Районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації, Обласні та Київська міська військові адміністрації

Умови та випадки надання послуги

Компенсація надається за умови відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги.
Для отримання компенсації особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб зобов’язана:
– не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня розміщення подати повідомлення до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, районної в м. Києві держадміністрації, відповідної військової адміністрації за місцем розташування житлового приміщення;
– в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати повідомлення про це з зазначенням можливості у подальшому розміщувати переселенців у цьому жилому приміщенні;
– не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подати заяву про отримання компенсації витрат (розгляд заяв триває п’ять робочих днів, не враховуючи дня її отримання, протягом строку їх розгляду, виконавчий орган проводить перевірку наведених у заяві відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення переселенців); Дані на виплати компенсації за відповідний місяць збираються та узагальнюються виконавчими органами сільської, селищної, міської ради, районними в м. Києві держадміністраціями, відповідними військовими адміністраціями.
Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Мінрегіоном, Міжнародною Федерацією Червоного Хреста і Червоного півмісяця та Товариством Червоного Хреста Україні з вересня місяця компенсація здійснюється Товариством Червоного Хреста України за рахунок коштів донорів.
Для здійснення виплат представники Товариства Червоного Хреста спільно з представниками відповідних обласних військових адміністрацій та органами місцевого самоврядуванняя аналізують інформацію, проводить відповідну верифікацію даних та контактують із заявниками для внесення відповідних виправлень.
Ураховуючи обсяги опрацювання інформації та терміни передачі такої інформації виплата компенсації може займати від 1,5 місяці до 2,5 місяців після подання відповідної зав, без урахування виправлення помилок, виявлених під час верифікації даних.

Підстави для відмови у наданні послуги

Встановлення невідповідності осіб, кількості розміщених осіб, кількості людино-днів даним, зазначеним у заяві

Категорія суб'єкта звернення
Фізична особа
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Указ Президента від 24.02.2022 №64 “Про введення воєнного стану в Україні”, Постанова КМУ від 19.03.2022 №333 “Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг”

Життєва подія

Воєнний стан, Внутрішньо переміщена особа

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Отримання компенсації

Документи, необхідні для отримання послуги

Заява на отримання компенсації витрат | Документ, що посвідчують особу | Документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням, або документ, що підтверджує повноваження представника власника | Дані про розміщених внутрішньо переміщених осіб

Спосіб подання заяви та документів

Заявник: Письмово; Електронною поштою, Особисто

Спосіб отримання результатів надання послуги

Заявник: ; Особисто

Строки надання

Звичайне надання: 5 днів (робочі)

Вартості надання

Звичайне надання: Безоплатне надання

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі