Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Внесення відомостей до реєстру заявок на сорти рослин

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Внесення відомостей до реєстру заявок на сорти рослин

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

Реєстр заявок – сукупність офіційних відомостей про заявки на сорти рослин, подані з метою державної реєстрації прав на сорт рослин, які зберігаються в паперовому та електронному вигляді. Для подання заявки на сорти рослин заявник подає до Мінагрополітики клопотання у довільній формі, до якого додає документ про сплату відповідного збору.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
06.01.2021 08:00
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Міністерство аграрної політики та продовольства України

Умови та випадки надання послуги

Права на сорт рослин в Україні набуваються шляхом подання заявки на сорт рослин до Міністерства аграрної політики та продовольства України, який є Компетентним органом.
Не допускається подання сканованих копій документів заявки.Датою подання заявки вважається дата одержання Компетентним органом матеріалів заявки.
До заявки додається супровідний лист із переліком усіх документів.Документи, що складають заявку, підписуються особисто заявником або іншою особою, наділеною відповідними повноваженнями. Підпис проставляється кульковою або чорнильною ручкою. Використання факсиміле (копії підпису у вигляді штампа) не допускається.
Право на подання заявки належить:- автору (авторам) сорту;- спільно автору (авторам), роботодавцю (замовнику);- роботодавцю (замовнику), якщо це обумовлено трудовим договором (контрактом) або договором про створення за замовленням;- особі, якій передано право на подання заявки роботодавцем (замовником) на підставі Закону або договору;- правонаступнику (спадкоємцю) автора або роботодавця (замовника);- будь-якій особі, якщо заявка подається на загальновідомий сорт без набуття майнових прав інтелектуальної власності. У цьому випадку заявник надає додаткову інформацію, зокрема підтвердження компетентного органу держави-учасниці про відсутність відомостей про автора (селекціонера) сорту рослин.Заявка має стосуватися тільки одного сорту та містити:- заяву про визнання прав на сорт з позначенням видів прав на сорт, які має намір отримати заявник, у двох примірниках;- технічну анкету сорту, у двох примірниках;- показники для визначення придатності сорту для поширення в Україні (якщо в заяві позначено намір набути майнове право інтелектуальної власності на поширення сорту рослин) у двох примірниках.

Підстави для відмови у наданні послуги

Заявки, за якими не встановлено дату подання заявки та які не вважаються поданими

Категорія суб'єкта звернення
Фізична особа, Юридична особа, Фізична особа-підприємець
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Закон України “Про охорону прав на сорти рослин” ст. 6, 26, Постанова КМУ від 19.09.2018 №757 “Про затвердження Порядку ведення реєстру заявок на сорти рослин”, Постанова КМУ від 19.08.2002 №1183 “Про заходи щодо реалізації Закону України “Про охорону прав на сорти рослин” Розміри зборів за дії, пов’язані з охороною на сорти рослин, Наказ ЦОВВ від 28.02.2018 №110 “Про затвердження Правил складання та подання заявки на сорт рослин”

Життєва подія

Діяльність у сфері сільського господарства, Професійна діяльність для бізнесу, Господарська діяльність

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Внесення відомостей до реєстру заявок на сорти рослин, Відмова у внесенні відомостей до реєстру заявок на сорти рослин

Документи, необхідні для отримання послуги

Заява про визнання прав на сорт | Документ про повноваження представника (якщо заявка подається через представника заявника) | Документ про сплату збору за подання заявки (може подаватись впродовж двох місяців після дати подання заявки) | Документ, що засвідчує право заявника (заявників) на подання заявки згідно із Законом. Заявник може надати відомості, за допомогою яких можна встановити заявника як селекціонера, зокрема підтвердження компетентного органу держави-учасниці | Копія першої заявки, засвідчену компетентним органом держави-учасниці, до якого вона була подана, та її переклад українською мовою, у разі, якщо заявником заявлено право пріоритету заявки | Фотографія рослин або органів рослини сорту (додаються тільки для ботанічних таксонів, кваліфікаційна експертиза яких проводиться на підставі інформації, наданої заявником)

Спосіб подання заяви та документів

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто, Представник заявника: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Спосіб отримання результатів надання послуги

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто, Представник заявника: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Строки надання

Звичайне надання: У місячний строк

Вартості надання

Звичайне надання: 1300.0 UAH

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі