Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Надання статусу постраждалого учасника Революції Гідності

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Встановлення статусу, видача посвідчень постраждалим учасникам Революції Гідності

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

Підставою для надання особі статусу постраждалого учасника Революції Гідності є включення особи до одного з переліків осіб, які отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), затверджених МОЗ в установленому порядку. Для надання статусу постраждалого учасника Революції Гідності особи, які включені до переліку осіб, звертаються з відповідними заявами до органів соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем перебування.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
19.11.2020 12:56
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації, Центр надання адміністративних послуг

Умови та випадки надання послуги

Статус постраждалого учасника Революції Гідності надається особам, які на виконання Закону України “Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей” включені до переліку осіб, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), але такі ушкодження не призвели до інвалідності, та звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року.
Підставою для надання особі статусу постраждалого учасника Революції Гідності є включення особи до одного з переліків осіб, які отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), затверджених наказом МОЗ в установленому порядку.Заява про надання статусу постраждалого учасника Революції Гідності подається до органу соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем перебування.У разі відсутності у особи реєстрації місця проживання заява про надання статусу постраждалого учасника Революції Гідності подається до управління праці та соціального захисту населення Печерської районної у м. Києві держадміністрації.
До заяви додається копія документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця або особи без громадянства, а також особу, яку визнано в Україні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, що брала участь у масових акціях громадського протесту (з пред’явленням оригіналу).
Рішення про надання (відмову у наданні) статусу постраждалого учасника Революції Гідності та видачу (відмову у видачі) відповідного посвідчення приймається органом соціального захисту населення протягом семи робочих днів з дня подання заяви. Інформація про осіб, яким надано статус постраждалого учасника Революції та видане посвідчення, вноситься до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. Рішення про відмову у надані статусу постраждалого учасника Революції Гідності приймається у разі невключення особи до переліків осіб, які отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), затверджених наказом МОЗ.
Посвідчення постраждалим учасникам Революції Гідності видається органом соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або місцем перебування постраждалого учасника Революції Гідності, у разі відсутності реєстрації місця проживання – управлінням праці та соціального захисту населення Печерської районної у м. Києві держадміністрації.

Підстави для відмови у наданні послуги

Невключення особи до одного з переліків осіб, які отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), затверджених наказом МОЗ в установленому порядку.

Категорія суб'єкта звернення
Фізична особа
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Закон України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” стаття 16-1, Постанова КМУ від 28.02.2018 №119 “Деякі питання соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності” пункти 4-8 Порядку надання статусу постраждалого учасника Революції Гідності пункт 4 Порядку виготовлення та видачі посвідчення “Постраждалий учасник Революції Гідності”

Життєва подія

Отримання соціального захисту

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Надання статусу постраждалого учасника Революції Гідності і видача посвідчення, Відмова у наданні статусу постраждалого учасника Революції Гідності

Документи, необхідні для отримання послуги

Заява довільної форми | Копія документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця або особи без громадянства, а також особу, яку визнано в Україні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, що брала участь у масових акціях громадського протесту (з пред’явленням оригіналу)

Спосіб подання заяви та документів

Заявник: Письмово; Особисто

Спосіб отримання результатів надання послуги

Представник заявника: Письмово; Особисто, Заявник: Письмово; Особисто

Строки надання

Звичайне надання: 7 днів (робочі)

Вартості надання

Звичайне надання: Безоплатне надання

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі