Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Податкова знижка на навчання

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Податкова знижка на навчання (щодо сплаченого будь-якою юридичною або фізичною особою на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти, за підготовку чи перепідготовку платника податку)

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

Оформити податкову знижку може сам студент (якщо він має офіційний заробіток з якого сплачує податки) або член його сім’ї першого ступеня спорідненості (мати, батько, дружина/чоловік). Відшкодовуються витрати на оплату навчання у дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти. Розмір податкової знижки – 18 % від вартості навчання. Враховуються фактичні витрати понесені у минулому році.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
06.10.2020 14:35
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Територіальні органи Державної податкової служби України, Офіс великих платників податків ДПС

Умови та випадки надання послуги

Ви можете повернути собі частину витрат за навчання у вигляді податкової знижки згідно статті 166 Податкового кодексу України.Відшкодовуються витрати на оплату навчання у дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.Оформити податкову знижку можесам студент(якщо він має офіційний заробіток з якого сплачує податки) абочлен його сім’ї першого ступеня спорідненості(мати, батько, дружина/чоловік).Відшкодуванню підлягають лише послуги вітчизняних вищих навчальних закладів. Не відшкодовуються додаткові курси чи навчання на військовій кафедрі.Розмір податкової знижки –18 % від вартості навчання. Враховуються фактичні витрати понесені у минулому році.Оформити податкову знижку можливодо 31 грудняроку наступного за звітним.Сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження податкової декларації.

Підстави для відмови у наданні послуги

Подання не у повному обсязі встановленого переліку документів, Документи подано з порушенням вимог законодавства

Категорія суб'єкта звернення
Фізична особа
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Кодекс Податковий ст. 166, 179, Наказ ЦОВВ від 02.10.2015 №859 “Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи”

Життєва подія

Сімейні відносини

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Податкова знижка на навчання, Відмова у наданні податкової знижки на навчання

Документи, необхідні для отримання послуги

Заява із зазначенням реквізитів рахунку для перерахування відшкодування | Копії сторінок паспорта, які підтверджують паспортні дані | Податкова декларація про майновий стан і доходи за формою https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1298-15#n17 | Довідка про заробітну плату за звітний період, з обов’язковим включенням сум податків, які утримуються із заробітної плати та суми пільги; | Копію договору з навчальним закладом | Копії квитанцій (чеків, платіжних доручень) за навчання | Документи, що підтверджують ступінь споріднення (якщо за навчання сплачують батьки, то потрібно надати свідоцтво про народження дитини, якщо на податкову знижку претендує чоловік або дружина – свідоцтво про шлюб) | Реєстраційний номер облікової картки платника податків

Спосіб подання заяви та документів

Представник заявника: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто, Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Спосіб отримання результатів надання послуги

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом)

Строки надання

Протягом 60 календарних днів після надходження податкової декларації: 60 днів (календарні)

Вартості надання

Протягом 60 календарних днів після надходження податкової декларації: Безоплатне надання

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі