Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Внесення змін до дозволу на відкриття та експлуатацію магазину безмитної торгівлі

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Внесення змін до дозволу на відкриття та експлуатацію магазину безмитної торгівлі

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

31.03.2023 року набрав чинності Закон України від 15.08.2022 № 2510-IX «Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо деяких питань виконання глави 5 розділу IV Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та ЄС, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами- членами, з іншої сторони». Зазначеним Законом, серед іншого, впроваджено аналогічний тому, що функціонує в ЄС, механізм видання митними органами рішень, який регламентує права та обов’язки посадових осіб митних органів та посадових осіб підприємств під час розгляду заяви підприємства, зокрема правила внесення змін до рішень.
Разом з тим, статтею 192 Митного кодексу України визначено, що за заявою підприємства митні органи приймають рішення, зокрема щодо дозволу на провадження виду діяльності, визначеного статтею 404 цього Кодексу. Положення діючих на даний час нормативних актів застосовуються в частині, що не суперечить Кодексу.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
05.06.2020 08:22
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Державна митна служба України, Адміністрація Державної прикордонної служби України

Умови та випадки надання послуги

Підставою для внесення змін до дозволу є необхідність внесення змін у відомості, зазначені у дозволі (у тому числі зміна найменування юридичної особи або прізвища, ім’я, по батькові громадянина – підприємця, зазначених у дозволі, зміна місцезнаходження юридичної особи або місця проживання громадянина – підприємця, яким надано дозвіл, зміна кількісних характеристик тощо).
Протягом 30 днів з дня виникнення обставин, зазначених у частині першій цієї статті, підприємство, якому надано дозвіл, зобов’язане звернутися до органу, який надав такий дозвіл, із заявою про внесення змін до дозволу.
Заява про внесення змін до дозволу подається у тому ж порядку і розглядається у той же строк, що й заява про надання відповідного дозволу. При цьому дозвіл, що підлягає внесенню змін, зберігає чинність протягом усього строку розгляду заяви.

Підстави для відмови у наданні послуги

Відсутність документів, необхідних для отримання адміністративної послуги, Наявність у поданих документах неправдивих відомостей

Категорія суб'єкта звернення
Юридична особа, Фізична особа-підприємець
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Закон України Митний кодекс України глава 3 розділу I, 58 розділ XV, Постанова КМУ від 17.03.2003 №1089 “Про затвердження Правил продажу товарів магазинами безмитної торгівлі”, Наказ ЦОВВ від 08.06.2012 №692 “Про затвердження Порядку подання та розгляду заяв, надання, зупинення дії, анулювання дозволів на відкриття та експлуатацію магазину безмитної торгівлі та форми Заяви на відкриття та експлуатацію магазину безмитної торгівлі”

Життєва подія

Митне регулювання зовнішньоекономічної діяльності

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Видання витягу з реєстру магазинів безмитної торгівлі.

Документи, необхідні для отримання послуги

Заява на переоформлення дозволу на відкриття та експлуатацію магазину безмитної торгівлі | Документи, що підтверджують зміну відомостей

Спосіб подання заяви та документів

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Спосіб отримання результатів надання послуги

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Строки надання

Для юридичних осіб та ФОП: 20 днів (робочі)

Вартості надання

Для юридичних осіб та ФОП: Безоплатне надання

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі