Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Дозвіл на придбання, зберігання і носіння (реєстрація) холодної зброї

Коментарі
Тематика послуги: >
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Видача дозволу на придбання, зберігання і носіння (реєстрація) холодної зброї

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

Право на придбання, зберігання і носіння (реєстрацію) холодної зброї засвідчується відповідним дозволом. Для одержання такого дозволу необхідно звернутися до Національної поліції України із заявою та пакетом документів.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
11.07.2020 09:40
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Національна поліція України

Умови та випадки надання послуги

Для отримання дозволу на зберігання та носіння (реєстрація) холодної зброї необхідно звернутись до Національної поліції України із пакетом документів:1. Заява щодо видачі дозволу на зберігання та носіння зброї на ім’я керівника органу поліції2. Дві фотокартки розміром 3 х 4 см3. Дублікат дозволу з відміткою магазину про продаж зброї, пристрою або з відміткою про переоформлення їх у встановленому законодавством порядку4. Платіжний документ (платіжне доручення, квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв’язку або коду проведеної операції про внесення коштів за надання відповідної платної послуги5. Договір страхування.

Підстави для відмови у наданні послуги

Наявність вмотивованої постанови державного виконавця про встановлення тимчасового обмеження боржника в праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, Надходження від уповноваженого органу до УП ЦОУП, УП ГУНП інформації про повідомлення такій особі про підозру або інформації про складення щодо такої особи повідомлення про підозру, що не вручене через невстановлення її місцезнаходження, Наявність даних про систематичне (два чи більше разів) порушення такою особою громадського порядку, зловживання спиртними напоями, вживання наркотичних речовин без призначення лікаря, інших одурманюючих засобів, вчинення домашнього насильства, що підтверджується документально, Наявність в особи медичних протипоказань до виконання вказаних функціональних обов’язків та володіння зброєю, Наявність в особи судимості за злочин, яка не погашена або не знята в установленому порядку, Відсутність довідки про вивчення матеріальної частини зброї, спеціальних засобів, правил поводження з ними та їх застосування

Категорія суб'єкта звернення
Фізична особа
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України “Про Національну поліцію” пункт 8 розділу ІІ, Постанова КМУ від 26.10.2011 №1098 “Деякі питання надання підрозділами Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та Державної міграційної служби платних послуг” п. 5, додаток, Наказ ЦОВВ від 21.08.1998 №622 “Про затвердження Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів”

Життєва подія

Отримання дозволу на зброю

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Видача дозволу на придбання, зберігання і носіння (реєстрація) холодної зброї

Документи, необхідні для отримання послуги

Заява щодо видачі дозволу на придбання зброї на ім’я керівника органу поліції за місцем проживання заявника | Заповнена картка-заява | Довідка про вивчення матеріальної частини зброї, спеціальних засобів, правил поводження з ними та їх застосування | Медична довідка | Копії 1, 2 та 11 сторінок паспорта громадянина України | Платіжний документ (платіжне доручення, квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв’язку або коду проведеної операції про внесення коштів за надання відповідної платної послуги | Якщо фактичне проживання громадянина інше, ніж зазначене в паспорті, необхідно надати документ, що підтверджує фактичне місце проживання громадянина (договір оренди житлового приміщення, свідоцтво про право власності на житлове приміщення тощо)

Спосіб подання заяви та документів

Заявник: Письмово; Особисто

Спосіб отримання результатів надання послуги

Заявник: Письмово; Особисто

Строки надання

Термінове надання: 10 днів (календарні); Звичайне надання: 30 днів (календарні)

Вартості надання

Термінове надання: 18.0 UAH; Звичайне надання: 9.0 UAH

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі