Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Дозвіл на відкриття та експлуатацію магазину безмитної торгівлі

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Надання дозволу на відкриття та експлуатацію магазину безмитної торгівлі

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

Магазин безмитної торгівлі — це спеціалізований торговельний заклад, розташований у пункті пропуску через державний кордон України, відкритий для міжнародного сполучення, а також на повітряному і водному транспортному засобі комерційного призначення, що виконує міжнародні рейси, та призначений для реалізації товарів, поміщених у митний режим безмитної торгівлі. Магазин безмитної торгівлі здійснює свою діяльність на підставі дозволу, що видається Державною митною службою України.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
15.04.2020 11:16
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Державна митна служба України, Адміністрація Державної прикордонної служби України

Умови та випадки надання послуги

Документи подаються до митниці та органу охорони державного кордону, у зоні діяльності яких планується відкрити магазин безмитної торгівлі, особисто заявником, уповноваженою на це особою або направляється заявником поштоюЗаява реєструється в день її надходження і розглядається митним органом та органом охорони державного кордону протягом 5 робочих днів після її реєстрації. Під час розгляду Заяви перевіряється достовірність відомостей, зазначених у поданих заявником документах. Митним органом також перевіряється відповідність передбачуваного для МБТ приміщення вимогам статей 420 та 421 Митного кодексу України.
Мотивовані висновки щодо можливості або неможливості відкриття МБТ разом з документами, митний орган та орган охорони державного кордону подають відповідно до Державної митної служби України та Адміністрації Держприкордонслужби України. Висновок митного органу, зокрема, має містити повні відомості про МБТ та організацію в ньому митного контролю за товарами, що переміщуються через митний кордон України. Копії документів зберігаються у митному органі та органі охорони державного кордону.
Подані до Державної митної служби України та Адміністрації Держприкордонслужби України документи розглядаються спільною робочою групою, створеною відповідно до наказу Державної митної служби України та Адміністрації Держприкордонслужби України. Якщо документи відповідають вимогам, установленим Митним кодексом України та законодавством України з питань охорони державного кордону, наказом Державної митної служби України й Адміністрації Держприкордонслужби України протягом 15 робочих днів після надходження документів до Державної митної служби України заявнику надається дозвіл на відкриття та експлуатацію МБТ.

Підстави для відмови у наданні послуги

Відсутність документів, необхідних для отримання адміністративної послуги, або наявність у цих документах неправдивих відомостей, Розташування магазину безмитної торгівлі в пункті пропуску через державний кордон України ускладнюватиме забезпечення режиму, установленого у цьому пункті пропуску відповідно до законодавства, Приміщення магазину безмитної торгівлі не відповідає вимогам статей 420 та 421 Митного кодексу України

Категорія суб'єкта звернення
Юридична особа, Фізична особа-підприємець
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Кодекс Митний кодекс України глава 58 розділ XV, Постанова КМУ від 17.03.2003 №1089 Про затвердження Правил продажу товарів магазинами безмитної торгівлі, Наказ ЦОВВ від 08.06.2012 №692 Про затвердження Порядку подання та розгляду заяв, надання, зупинення дії, анулювання дозволів на відкриття та експлуатацію магазину безмитної торгівлі та форми Заяви на відкриття та експлуатацію магазину безмитної торгівлі

Життєва подія

Митне регулювання зовнішньоекономічної діяльності

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Видання витягу з реєстру магазинів безмитної торгівлі, Включення підприємства, що отримало дозвіл до реєстру магазинів безмитної торгівлі

Документи, необхідні для отримання послуги

Заява на відкриття та експлуатацію магазину безмитної торгівлі за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 08.06.2012 № 692 | Довідка банку (банків) про поточні рахунки заявника в національній та/або іноземній валюті | Згода заявника на обробку його персональних даних відповідно до законодавства України | Копії документів, що підтверджують право власності або користування приміщенням, у якому плануються відкриття та експлуатація магазину безмитної торгівлі | Копії установчих документів | План приміщення магазину безмитної торгівлі | План пункту пропуску через державний кордон України з позначенням місця, де планується відкрити магазин безмитної торгівлі (у разі відкриття магазину безмитної торгівлі у пункті пропуску через державний кордон України)

Спосіб подання заяви та документів

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Спосіб отримання результатів надання послуги

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Строки надання

Для юридичних осіб та ФОП: 20 днів (робочі)

Вартості надання

Для юридичних осіб та ФОП: Безоплатне надання

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі