Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Реєстрація пенсійної схеми недержавного пенсійного фонду

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Реєстрація пенсійної схеми недержавного пенсійного фонду

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

Пенсійні схеми, що визначають умови та порядок недержавного пенсійного забезпечення, розробляються з дотриманням вимог українського законодавства та підлягають реєстрації. Для цього уповноважена особа подає до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку заяву про реєстрацію, пенсійні схеми у двох примірниках та інші документи.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
16.04.2020 08:59
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Умови та випадки надання послуги

Пенсійні схеми НПФ розробляються з дотриманням вимог Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення», інших нормативно-правових актів з питань недержавного пенсійного забезпечення та затверджуються засновником (зборами засновників) НПФ.
Пенсійна схема НПФ подається на реєстрацію до НКЦПФР після внесення НПФ до Державного реєстру фінансових установ, ведення якого здійснюється НКЦПФР.
Пенсійна схема корпоративного НПФ має бути також погоджена з представниками трудових колективів відповідних юридичних осіб – роботодавців, які є засновниками такого НПФ, до її затвердження засновником (зборами засновників) НПФ.
Оригінали електронних документів, що надходять офіційним каналом зв’язку, мають відповідати вимогам статті 7 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг».
Документи, що мають більше одного аркуша, у випадку їх подання в паперовому вигляді, мають бути прошиті, усі аркуші повинні бути пронумеровані.
У випадку подання документів представником НПФ особисто, опис (перелік) документів складається у двох примірниках, один з яких повертається представнику ради НПФ з відміткою про дату надходження документів до НКЦПФР.
В описі (переліку) документів зазначається кількості аркушів кожного з поданих документів та який документ, що додається до відповідної заяви, містить конфіденційну інформацію (в разі наявності такого документу).
Документи, що складаються засновником – юридичною особою, мають бути підписані керівником такої юридичної особи або іншою особою, що має відповідні повноваження.
У разі якщо документи підписані не керівником юридичної особи, а іншою особою, яка має відповідні повноваження, засновник повинен надати представнику НПФ для надання до НКЦПФР засвідчену в установленому законодавством порядку копію документа, який підтверджує повноваження цієї особи.
Заява та документи мають бути складені державною мовою, підписані та мати дату підписання.
Усі офіційні документи, що подаються до НКЦПФР, які були видані чи оформлені на території іноземної держави, мають бути легалізовані в установленому порядку, якщо міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, не передбачено інше. Ці документи можуть бути засвідчені згідно із законодавством країни їх видачі, перекладені на українську мову, їх переклад має бути засвідчений у порядку, встановленому законодавством щодо вчинення нотаріальних дій, та легалізовані в консульській установі України, або засвідчені в посольстві відповідної держави в Україні та легалізовані в Міністерстві закордонних справ України, або засвідчені шляхом проставляння апостиля, передбаченого Конвенцією, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів, від 05 жовтня 1961 року.
Неофіційні документи, видані чи оформлені на території іноземної держави, не потребують обов’язкової легалізації. Такі документи мають бути перекладені на українську мову, а їх переклад має бути засвідчений нотаріусом, посадовою особою, яка відповідно до закону має право на вчинення таких нотаріальних дій. Якщо такі документи були створені українською мовою та засвідчені на території країни їх видачі згідно із законодавством цієї країни або засвідчені шляхом проставляння апостиля згідно з міжнародними договорами України, вони не потребують додаткового перекладу чи засвідчення.
Всі інші умови та випадки надання послуги (необхідні документи) можна переглянути на сайті НКЦПФР за посиланням:https://bit.ly/3eiFbwt .

Підстави для відмови у наданні послуги

Невідповідність поданих документів вимогам законодавства та/або цього Положення про погодження статуту недержавного пенсійного фонду та реєстрацію пенсійних схем недержавного пенсійного фонду, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 05.08.2021 № 607, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.09.2021 за № 1232/36854 щодо їх оформлення, Невідповідність пенсійної схеми НПФ вимогам законодавства

Категорія суб'єкта звернення
Юридична особа
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Закон України “Про недержавне пенсійне забезпечення” абзац 3 частина 2 стаття 59, Рішення Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку від 05.08.2021 №607 “Про затвердження Положення про погодження статуту недержавного пенсійного фонду та реєстрацію пенсійних схем недержавного пенсійного фонду” пункт 4 глави 2 розділу III, Рішення Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку від 13.06.2022 №620 Про затвердження Розмірів плати за реєстраційні дії щодо учасників ринків капіталу та інших осіб Пункт 2

Життєва подія

Діяльність у сфері фінансових послуг або страхування

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Реєстрація пенсійної схеми (пенсійних схем) недержавного пенсійного фонду

Документи, необхідні для отримання послуги

Заява про реєстрацію пенсійної схеми (змін до пенсійної схеми) НПФ | Копія протоколу зборів засновників НПФ або витяг з протоколу зборів засновників НПФ, засвідчена(ий) підписом голови зборів засновників (копія документа уповноваженого органу одноосібного засновника – юридичної особи або витяг з такого документа, засвідчена(ий) підписом його керівника або іншої особи, що має відповідні повноваження (рішення одноосібного засновника – фізичної особи підписане цією особою)), що містить інформацію стосовно рішення про затвердження пенсійної схеми | Пенсійна схема НПФ, оформлена відповідно до пунктів 1 – 5 розділу III Положення Рішення НКЦПФР від 05.08.2021 № 607 “Про затвердження Положення про погодження статуту недержавного пенсійного фонду та реєстрацію пенсійних схем недержавного пенсійного фонду” | Протокол погодження пенсійної схеми з представниками трудового(их) колектива(ів) відповідної(их) юридичної(их) особи (осіб) – роботодавця(ів), який (які) є засновником(ами) такого НПФ (для корпоративного НПФ) | Платіжний документ, що підтверджує внесення засновником(ами) плати за реєстрацію пенсійної схеми НПФ

Спосіб подання заяви та документів

Заявник: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом), Особисто, Представник заявника: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Спосіб отримання результатів надання послуги

Представник заявника: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом), Особисто, Заявник: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Строки надання

Звичайне надання: 30 днів (календарні)

Вартості надання

Звичайне надання: 7000.0 UAH

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі