Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Реєстрація змін до інвестиційної декларації недержавного пенсійного фонду

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Реєстрація змін до інвестиційної декларації недержавного пенсійного фонду

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

У разі внесення змін до інвестиційної декларації недержавного пенсійного фонду за рішенням ради, їх потрібно зареєструвати. Для цього до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку подається заява про реєстрацію змін, три примірники змін до інвестиційної декларації та інші документи.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
17.04.2020 08:51
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Умови та випадки надання послуги

Зміни до інвестиційної декларації повинні відповідати вимогам Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» та Положення 606.
Підготовка змін до інвестиційної декларації здійснюється виключно членом (членами) ради НПФ, який (які) професійно підготовлений (підготовлені) до роботи у сфері інвестиційної діяльності.
Член ради НПФ вважається професійно підготовленим до роботи у сфері інвестиційної діяльності, якщо він має чинне кваліфікаційне посвідчення фахівця з питань фондового ринку за напрямом кваліфікації: діяльність з управління активами інституційних інвесторів (управління активами) та досвід роботи в компанії (компаніях), яка (які) здійснює (здійснюють) діяльність з управління активами інституційних інвесторів (діяльність з управління активами) не менш ніж три роки.
У разі відсутності у складі ради НПФ особи (осіб), який (які) професійно підготовлений (підготовлені) до роботи у сфері інвестиційної діяльності, рада НПФ зобов’язана залучити до підготовки змін до інвестиційної декларації консультанта (консультантів) з інвестиційних питань. Оплата послуг консультанта (консультантів) з інвестиційних питань здійснюється за рахунок засновника (засновників) НПФ.
Зміни до інвестиційної декларації оформлюються окремим додатком до неї або шляхом викладення інвестиційної декларації в новій редакції. У разі внесення змін до інвестиційної декларації у вигляді окремого додатка, на титульній сторінці додатка робиться відмітка (напис) про те, що зазначений документ є невід’ємною частиною інвестиційної декларації.
В інвестиційній декларації обов’язково зазначаються повне найменування НПФ, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, код LEI (за наявності), реєстраційні коди НПФ за Державним реєстром фінансових установ і реєстром недержавних пенсійних фондів та дата внесення НПФ до відповідних реєстрів.
Інвестиційна декларація повинна містити такі положення:
мета інвестування пенсійних активів;
основні напрями інвестування пенсійних активів;
обмеження інвестиційної діяльності з пенсійними активами;
порядок розподілу активів між особами, що надають послуги з управління активами НПФ (у випадку укладення договору про управління активами НПФ більше ніж з однією такою особою);
управління ризиками, пов’язаними з інвестуванням;
порядок здійснення контролю за інвестуванням пенсійних активів.
Інвестиційна декларація може містити інші положення, що не суперечать законодавству.
Заява про реєстрацію інвестиційної декларації (змін до інвестиційної декларації) та документи, що додаються до неї, складаються державною мовою, підписуються головою ради НПФ або за його дорученням уповноваженою особою з числа членів ради НПФ та містять дату підписання.
Зміни до інвестиційної декларації засвідчуються підписом голови ради НПФ або за його дорученням уповноваженою особою з числа членів ради НПФ.
Зміни до інвестиційної декларації на титульному аркуші повинні містити інформацію про дату і номер протоколу засідання ради НПФ, на якому було прийнято рішення про затвердження змін до інвестиційної декларації.
Оригінали електронних документів, що надходять офіційним каналом зв’язку, мають відповідати вимогам статті 7 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг».
Документи, що мають більше одного аркуша, у випадку їх подання в паперовій формі, мають бути прошиті, усі аркуші повинні бути пронумеровані.
У випадку подання документів представником ради НПФ особисто, опис (перелік) документів складається у двох примірниках, один з яких повертається представнику ради НПФ з відміткою про дату надходження документів до НКЦПФР.
У випадку направлення документів поштовим відправлення датою подання документів вважається дата відправлення, зазначена на штемпелі поштового відділення відправника.
Всі інші умови та випадки надання послуги (необхідні документи) можна переглянути на сайті НКЦПФР за посиланням:https://bit.ly/3po5kA6 .

Підстави для відмови у наданні послуги

Відсутність у складі ради недержавного пенсійного фонду осіб, професійно підготовлених до роботи у сфері інвестиційної діяльності, і не залучення радою НПФ до розроблення змін до інвестиційної декларації консультанта (консультантів) з інвестиційних питань

Категорія суб'єкта звернення
Юридична особа
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Закон України Про недержавне пенсійне забезпечення Абзац другий Частина перша Стаття 10, Закон України Про державне регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків Пункт 37-20 Частина 2 Стаття 7, Рішення Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку від 05.08.2021 №606 Про затвердження Положення про інвестиційну декларацію недержавного пенсійного фонду Пункти 10, 14 Розділ IV, Рішення Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку від 13.06.2022 №620 “Про затвердження Розмірів плати за реєстраційні дії щодо учасників ринків капіталу та інших осіб” Пункт 2

Життєва подія

Діяльність у сфері фінансових послуг або страхування

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Реєстрація змін до інвестиційної декларації недержавного пенсійного фонду

Документи, необхідні для отримання послуги

Заява про реєстрацію інвестиційної декларації (змін до інвестиційної декларації) | Копія доручення голови ради НПФ на право підпису уповноваженій особі з числа членів ради НПФ у випадку, якщо заява про реєстрацію інвестиційної декларації (змін до інвестиційної декларації) та документи, що додаються до неї, підписані уповноваженою особою з числа членів ради НПФ | Зміни до інвестиційної декларації (у випадку подання документів у паперовому вигляді надається два примірника) | Копія протоколу засідання ради НПФ або витяг з протоколу засідання ради НПФ, на якому прийнято рішення про затвердження змін до інвестиційної декларації НПФ (далі – інвестиційна декларація), із зазначенням підстави (підстав) внесення змін до інвестиційної декларації. У протоколі (витязі з протоколу) обов’язково зазначаються відомості про члена (членів) ради НПФ який (які) розробив (розробили) зміни до інвестиційної декларації із підтвердженням його (їх) професійної підготовки. У випадку залучення для розробки змін до інвестиційної декларації інвестиційного консультанта, ця інформація також вказується у протокол (витязі з протоколу) | Опис (перелік) документів, у якому зазначається кількість аркушів кожного із поданих документів | Платіжний документ, що підтверджує внесення засновником(ами) плати за реєстрацію змін до інвестиційної декларації НПФ

Спосіб подання заяви та документів

Представник заявника: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом), Особисто, Заявник: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Спосіб отримання результатів надання послуги

Заявник: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом), Особисто, Представник заявника: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Строки надання

Звичайне надання: 30 днів (календарні)

Вартості надання

Звичайне надання: 7000.0 UAH

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі