Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Реєстрація інвестиційної декларації недержавного пенсійного фонду

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Назва послуги

Реєстрація інвестиційної декларації недержавного пенсійного фонду

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

Інвестиційна декларація пенсійного фонду підлягає обов’язковій реєстрації. Для цього засновник фонду подає до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку заяву, кілька примірників інвестиційної декларації та інші документи.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
16.04.2020 12:59
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Умови та випадки надання послуги

Інвестиційна декларація повинна відповідати вимогам Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» та Положення 606.
Підготовка інвестиційної декларації здійснюється виключно членом (членами) ради НПФ, який (які) професійно підготовлений (підготовлені) до роботи у сфері інвестиційної діяльності.
Член ради НПФ вважається професійно підготовленим до роботи у сфері інвестиційної діяльності, якщо він має чинне кваліфікаційне посвідчення фахівця з питань фондового ринку за напрямом кваліфікації: діяльність з управління активами інституційних інвесторів (управління активами) та досвід роботи в компанії (компаніях), яка (які) здійснює (здійснюють) діяльність з управління активами інституційних інвесторів (діяльність з управління активами) не менш ніж три роки.
У разі відсутності у складі ради НПФ особи (осіб), який (які) професійно підготовлений (підготовлені) до роботи у сфері інвестиційної діяльності, рада НПФ зобов’язана залучити до підготовки інвестиційної декларації консультанта (консультантів) з інвестиційних питань. Оплата послуг консультанта (консультантів) з інвестиційних питань здійснюється за рахунок засновника (засновників) НПФ.
В інвестиційній декларації обов’язково зазначаються повне найменування НПФ, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, код LEI (за наявності), реєстраційні коди НПФ за Державним реєстром фінансових установ і реєстром недержавних пенсійних фондів та дата внесення НПФ до відповідних реєстрів.
Інвестиційна декларація повинна містити такі положення:
мета інвестування пенсійних активів;
основні напрями інвестування пенсійних активів;
обмеження інвестиційної діяльності з пенсійними активами;
порядок розподілу активів між особами, що надають послуги з управління активами НПФ (у випадку укладення договору про управління активами НПФ більше ніж з однією такою особою);
управління ризиками, пов’язаними з інвестуванням;
порядок здійснення контролю за інвестуванням пенсійних активів.
Інвестиційна декларація може містити інші положення, що не суперечать законодавству.
Заява про реєстрацію інвестиційної декларації (змін до інвестиційної декларації) та документи, що додаються до неї, складаються державною мовою, підписуються головою ради НПФ або за його дорученням уповноваженою особою з числа членів ради НПФ та містять дату підписання.
Інвестиційна декларація засвідчується підписом голови ради НПФ або за його дорученням уповноваженою особою з числа членів ради НПФ.
Інвестиційна декларація на титульному аркуші повинна містити інформацію про дату і номер протоколу засідання ради НПФ, на якому було прийнято рішення про затвердження інвестиційної декларація.
Оригінали електронних документів, що надходять офіційним каналом зв’язку, мають відповідати вимогам статті 7 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг».
Документи, що мають більше одного аркуша, у випадку їх подання в паперовій формі, мають бути прошиті, усі аркуші повинні бути пронумеровані.
У випадку подання документів представником ради НПФ особисто, опис (перелік) документів складається у двох примірниках, один з яких повертається представнику ради НПФ з відміткою про дату надходження документів до НКЦПФР.
У випадку направлення документів поштовим відправлення датою подання документів вважається дата відправлення, зазначена на штемпелі поштового відділення відправника.
Всі інші умови та випадки надання послуги (необхідні документи) можна переглянути на сайті НКЦПФР за посиланням: https://bit.ly/3H57P05

Підстави для відмови у наданні послуги

Відсутність у складі ради недержавного пенсійного фонду осіб, професійно підготовлених до роботи у сфері інвестиційної діяльності, і не залучення радою НПФ до розроблення інвестиційної декларації консультанта (консультантів) з інвестиційних питань

Категорія суб'єкта звернення
Юридична особа
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Закон України “Про державне регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків” Пункт 37-20 Частина 2 Стаття 7, Закон України “Про недержавне пенсійне забезпечення” Абзац 2 Частина 1 Стаття 10, Рішення Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку від 05.08.2021 №606 “Про затвердження Положення про інвестиційну декларацію недержавного пенсійного фонду” Пункти 10, 14 Розділ IV, Рішення Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку від 13.06.2022 №620 “Про затвердження Розмірів плати за реєстраційні дії щодо учасників ринків капіталу та інших осіб” Пункт 2

Життєва подія

Діяльність у сфері фінансових послуг або страхування

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Реєстрація інвестиційної декларації недержавного пенсійного фонду

Документи, необхідні для отримання послуги

Заява про реєстрацію інвестиційної декларації (змін до інвестиційної декларації) | Опис (перелік) документів, у якому зазначається кількість аркушів кожного із поданих документів | Копія протоколу засідання ради НПФ або витяг з протоколу засідання ради НПФ, на якому прийнято рішення про затвердження інвестиційної декларації НПФ (далі – інвестиційна декларація). У протоколі (витязі з протоколу) обов’язково зазначаються відомості про члена (членів) ради НПФ який (які) розробив (розробили) інвестиційну декларацію із підтвердженням його (їх) професійної підготовки. У випадку залучення для розробки інвестиційної декларації інвестиційного консультанта, ця інформація також вказується у протоколі (витязі з протоколу) | Інвестиційна декларація (у випадку подання документів у паперовій формі надається два примірника) | Копія доручення голови ради НПФ на право підпису уповноваженій особі з числа членів ради НПФ у випадку, якщо заява про реєстрацію інвестиційної декларації (змін до інвестиційної декларації) та документи, що додаються до неї, підписані уповноваженою особою з числа членів ради НПФ | Платіжний документ, що підтверджує внесення засновником(ами) плати за реєстрацію інвестиційної декларації НПФ

Спосіб подання заяви та документів

Заявник: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом), Особисто, Представник заявника: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Спосіб отримання результатів надання послуги

Заявник: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом), Особисто, Представник заявника: Письмово; Електронною поштою, Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Строки надання

Звичайне надання: 30 днів (календарні)

Вартості надання

Звичайне надання: 7000.0 UAH

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі