Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Дозвіл на відкриття та експлуатацію вільної митної зони

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Назва послуги

Надання дозволу на відкриття та експлуатацію вільної митної зони комерційного або сервісного типу

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

Щоб створити вільну митну зону комерційного або сервісного типу та користуватися нею, необхідно мати дозвіл. Якщо облаштування вільної митної зони та процедура її експлуатації відповідає всім вимогам Держмитслужби, заявник отримує дозвіл, а підприємство вносять до реєстру вільних митних зон комерційного або сервісного типу.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
15.04.2020 13:32
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Територіальні органи Державної митної служби України

Умови та випадки надання послуги

Протягом трьох робочих днів з дня прийняття рішення про надання дозволу заявнику (уповноваженій заявником особі) видається або надсилається йому рекомендованим листом для розгляду та погодження процедура експлуатації такої ВМЗ.
Процедура експлуатації ВМЗ розглядається заявником протягом трьох робочих днів з дня її отримання. За результатами розгляду до митниці заявником надається або надсилається рекомендованим листом погоджена процедура експлуатації ВМЗ або заява щодо обґрунтованих зауважень до такої процедури.
Рішення за заявою щодо зауважень до процедури експлуатації ВМЗ приймається митницею протягом трьох робочих днів з дня її отримання. У разі задоволення такої заяви митницею затверджується, а заявником погоджується процедура експлуатації ВМЗ у строк, що не перевищує трьох робочих днів з дня отримання заявником такого рішення митниці.
У разі відмови у задоволенні заяви щодо зауважень до процедури експлуатації ВМЗ оскарження такого рішення митниці здійснюється у порядку, встановленому главою 4 розділу І Кодексу. У разі згоди заявника з рішенням Держмитслужби України або Міністерства фінансів України (у разі оскарження рішення Держмитслужби України) погодження ним процедури експлуатації ВМЗ та її затвердження митницею здійснюється протягом трьох робочих днів з дня отримання такого рішення.
Витяг з Реєстру ВМЗ, який містить перелік внесених до Реєстру ВМЗ відомостей, оформлюється на бланку митниці та не пізніше третього робочого дня з дня прийняття рішення про надання дозволу видається заявнику (уповноваженій заявником особі) або надсилається йому рекомендованим листом.

Підстави для відмови у наданні послуги

Ненадання заявником відомостей, передбачених формою заяви, наведеною у додатку до Порядку згідно наказу Міністерства фінансів України від 30.05.2012 № 633., Неподання заявником документів, засвідчених копій документів, передбачених пунктом 2.2 розділу ІІ Порядку затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 30.05.2012 № 633., Невідповідність території або складу вимогам, встановленим Порядком затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 30.05.2012 № 633., Ненадання фізичною особою – підприємцем відповідно до Закону України “Про захист персональних даних” згоди на обробку та поширення митницею, яка розглядає заяву, та Держмитслужбою України його персональних даних., Надання заявником недостовірних відомостей у заяві та доданих до неї документах, засвідчених копіях документів.

Категорія суб'єкта звернення
Юридична особа, Фізична особа-підприємець
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Кодекс Митний кодекс України глава 58 розділ XV, Наказ ЦОВВ від 30.05.2012 №633 Про деякі питання відкриття та експлуатації вільної митної зони комерційного або сервісного типу

Життєва подія

Митне регулювання зовнішньоекономічної діяльності

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження

Державна митна служба України

Результати

Видача витягу з реєстру вільних митних зон комерційного або сервісного типу., Включення підприємства, що отримало дозвіл до реєстру вільних митних зон комерційного або сервісного типу.

Документи, необхідні для отримання послуги

Заява на відкриття та експлуатацію вільної митної зони комерційного або сервісного типу за формою, наведеною в додатку до Порядку згідно наказу Міністерства фінансів України від 30.05.2012 № 633. | Виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. | Засвідчені в нотаріальному порядку копії документів, що підтверджують право власності на територію чи склад або право користування ними. | Засвідчені заявником копії документів зазначених у п. 2.2.3 розділу ІІ Порядку
відкриття та експлуатації вільної митної зони комерційного або сервісного типу затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 30.05.2012 № 633.

Спосіб подання заяви та документів

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Спосіб отримання результатів надання послуги

Заявник: Письмово; Поштою (рекомендованим листом), Особисто

Строки надання

Для юридичних осіб та ФОП: 20 днів (робочі)

Вартості надання

Для юридичних осіб та ФОП: Безоплатне надання

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі