Підтримайте Збройні сили України! 🇺🇦

Адміністративні послуги

Допомога на поховання

Коментарі
Статус: Підтверджена послуга
Де отримати послугу: Перелік ЦНАП
Назва послуги

Виплата допомоги на поховання

Рівень послуги
Загальнодержавна
Коротко про послугу

У разі смерті пенсіонера допомога на поховання виплачується у розмірі двомісячної пенсії померлого тим особам, які здійснили поховання. Для отримання допомоги на поховання необхідно звернутись до органу Пенсійного фонду України, де померлий перебував на обліку.

Адміністративно-територіальна одиниця, де надається послуга
Вся Україна
Дата створення
19.02.2020 07:18
Суб'єкти надання адміністративної послуги

Територіальні органи Пенсійного фонду України

Умови та випадки надання послуги

У разі смерті пенсіонера особам, які здійснили його поховання, виплачується допомога на поховання в розмірі двомісячної пенсії, яку отримував пенсіонер на момент смерті.
В разі смерті пенсіонера, який одержував пенсію відповідно до зазначеного Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” членам його сім’ї або особі, яка здійснила його поховання, виплачується для цього допомога в розмірі тримісячної пенсії, але не менше п’ятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.Допомога на поховання не виплачується, якщо поховання пенсіонера здійснено за рахунок держави.

Підстави для відмови у наданні послуги

Подано не всі необхідні документи, Подані документи не відповідають вимогам законодавства

Категорія суб'єкта звернення
Фізична особа
Нормативні документи, що регулюють надання послуги

Закон України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” ст. 53, Закон України “Про пенсійне забезпечення” ст.91, Постанова Пенсійний фонд України від 25.11.2005 №22-1 “Про затвердження Порядку подання та оформлення документів для призначенння (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”

Життєва подія

Смерть

Особа, що має право подавати скаргу
Оскаржувач, Представник оскаржувача
Можливість оскаржити в суді
Так - заповніть форму Допомога та отримайте консультацію
Позасудові органи оскарження
Результати

Виплата допомогти на поховання

Документи, необхідні для отримання послуги

Заява про виплату допомоги на поховання | Документ, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) | Паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу | Свідоцтво про смерть | Витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання (додаток 14 до Інструкції з ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 24 липня 2008 року № 1269/5, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 25 липня 2008 року за № 691/15382) або довідку про смерть пенсіонера. | У разі реєстрації смерті за межами України подається свідоцтво про смерть або інший документ, що підтверджує факт смерті, виданий компетентним органом іноземної держави.

Спосіб подання заяви та документів

Заявник: Письмово; Особисто, Представник заявника: Письмово; Особисто

Спосіб отримання результатів надання послуги

Представник заявника: Письмово; Особисто, Заявник: Письмово; Особисто

Строки надання

Звичайне надання: 10 днів (робочі)

Вартості надання

Звичайне надання: Безоплатне надання

0 0 голосів
Рейтинг
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі